Siatki do pizzy zyskują na coraz większej, rynkowej popularności. Konsumenci zaczynają doceniać ich niepowtarzalne właściwości, które bez dwóch zdań ułatwiają przyrządzanie pizzy. Konkurencje mają poważną – blaszki są znane i lubiane od wielu, wielu lat, a pod pewnymi względami wydają się prostszym rozwiązaniem. Kto powinien sięgnąć po siatki do pizzy, a kogo raczej zadowolą blaszki? Bez trudu rozwiejemy wszelkie wątpliwości!
Rozwiązanie dla fanów pizzy na cienkim cieście
Pierwsza propozycja została wykonana z aluminium i wzbogacona o (co właściwie wynika z samej nazwy) liczne, drobne otwory. To właśnie w nich tkwi cały sekret tego produktu! Dzięki otworom ciepło równomiernie dostaje się do ciasta i skutecznie wyparowuje się z niego wilgoć. Dzięki tej metodzie, czas pieczenia zdecydowanie się skraca.
Zalety siatek do pizzy:
- Czas przygotowania skraca się,
- Pizza po upieczeniu nie traci chrupkości,
- Możesz z jej pomocą przyrządzić rzymską pizzę.
Blaszka – przy jakiej pizzy sprawdzi się najlepiej?
Solidna, amerykańska pizza na grubym cieście… do jej przygotowania blaszka będzie nieodłączna. Pozwoli ona zachować Ci wilgoć ciasta, która jest istotna, gdy chcesz przyrządzić typową, amerykańską pizzę. Do jej zalet powinno się zaliczyć również fakt, że korzystając z blaszki, istnieje mniejsze ryzyko stworzenia bałaganu. Po upieczeniu pizzy nie musisz przekładać na talerz – z powodzeniem podać ją możesz bezpośrednio w blaszce.